Скъпи приятели задайте своя въпрос стига да не касае здравословното Ви състояние.

Напишете малкото си име, ден, месец и година на раждане, както и населено място ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!
Ако въпроса касае друг човек ще са нужни негово име и дата на раждане.
Ще получите отговор и съвет лично от мен след като прегледам въпросите Ви.


За да получиш код изпрати SMS с текст chat на номер 1094 цена на смс- 4,80 с ддс.
 
Начало > Съновник > Съновник З

ЗАБАВЛЕНИЕ
Ако сънувате, че се забавлявате — смърт за ваш близък приятел; ако други се забавляват — ще намерите изход от ситуацията, в която сте попаднали.

ЗАБАВЯНЕ
Ако сънувате, че се забавяте — от малък проблем ще си навлечете големи неприятности; ако друг се забавя за нещо — големи грижи.

ЗАБЕЛЕЖКА
Ако сънувате, че правите забележка за нещо — разбират ви трудно; ако на вас ви я правят — ще влезете в пререкания с началството си.

ЗАБЕЛЯЗВАНЕ
Ако сънувате, че забелязвате нещо — очакват ви проблеми; ако вас ви забележат — ще доживеете чест и слава.

ЗАБИВАНЕ
Ако сънувате, че забивате нещо — това е лош знак за вас; ако друг забива нещо — ще имате семейни проблеми.

ЗАБЛЕЙВАНЕ
Ако сънувате, че сте се заблели — бъдете внимателни с вашите близки; ако друг се заблейва — ще ви излъже жена.

ЗАБЛУДА
Ако сънувате, че сте се заблудили — очаквайте благополучие; ако вие заблуждавате някого — не се доверявайте на приятел; ако се заблудите в гора — бавно, но прецизно ще свършите възложената ви работа; ако е в град — нещастие; ако е в поле — беда.

ЗАБОЖДАМЕ
Ако сънувате, че забождате игла — обърнете по-голямо внимание на интересите си; ако забождате нещо в косата си — вие сте лоши домакини.

ЗАБРАВЯНЕ
Ако сънувате, че сте забравили нещо — не се месете в чужди конфликти; ако друг забрави нещо — благополучие.

ЗАБРАНА
Ако сънувате или чувате някаква забрана — това е знак, че напразно ще се тревожите; ако вие я произнасяте — ще сключите брак по сметка.

ЗАБУЛВАНЕ
Ако сънувате, че сте забулени — опасност, неприятности; ако друг е забулен — ще имате благополучие от вашият труд.

ЗАВАРВАНЕ
Ако сънувате, че заварвате някого — трябва да намерите необходимите мерки за вашата безопасност; ако вас ви заварят — неочаквани грижи.

ЗАВАРЧИК
Ако сънувате, че сте заварчик — не лъжете приятелите си; ако е друг и вие говорите с него — не цените работата си.

ЗАВЕДЕНИЕ
Ако сънувате, че сте в заведение — не забравяйте задълженията си; ако го виждате без да сте в него — ще завиждате на чуждия успех; ако излизате от него — не цените работата си.

ЗАВЕСА
Ако сънувате завеса — вашето любопитство ще бъде задоволено; ако е театрална — доверете тайните си на някого.

ЗАВЕЩАНИЕ
Ако сънувате завещание — големи неприятности; ако го пишете — трябва да бъдете по-предпазливи, вземете мерки; ако го четете — неочаквано щастие и радост; ако го получавате — не се надявайте на чуждата помощ.

ЗАВИВАНЕ
Ако сънувате, че завивате нещо — за млади хора — веселие; за жена — ще охладнеете за съпруга си; за мъж — ще ви излъже жена; ако завивате хартия — ще имате проблеми със семейството си; ако е плат — напразно тичане.

ЗАВИСТ
Ако сънувате, че завиждате за нещо — досада, загуба; ако на вас ви завиждат — ще скучаете за ваш приятел; ако друг завижда — грижи.

ЗАВЛАДЯВАНЕ
Ако сънувате, че завладявате някого — не се отчайвайте, макар и трудно, вие ще победите; ако вас ви завладяват — борят се за вашия провал.

ЗАВОД
Ако сънувате завод — успех в работата ви; ако работите в него — ще изплатите навреме дълговете си.

ЗАВОЕВАТЕЛ
Ако сънувате, че сте завоеватели — ще имате среща с досадна личност; ако е друг — ще бъдете нападнати с престъпници.

ЗАВОЙ
Ако сънувате, че завоят е плавен — ще избегнете неприятности; ако е рязък — пазете се от мъж; ако са много — ще се наложи да вземете важни решения.

ЗАВЪРШВАНЕ
Ако сънувате, че завършвате някаква работа — ще положите безполезен труд; ако е друг — предприетото от вас не може да се осъществи без чужда намеса.

ЗАГАДКА
Ако сънувате, че разкривате някаква загадка — трудно ще намерите нужния ви партньор; ако не можете да я разкриете — ще преживеете приятно наслаждение.

ЗАГАРЯНЕ
Ако сънувате, че загаряте нещо — трябва да спазвате диета; ако друг загаря нещо — не се разстройвайте.

ЗАГАСЯНЕ
Ако сънувате, че загасяте лампа — ще ви огорчат; ако е огън — пазете се от кражба.

ЗАГИВАНЕ
Ако сънувате, че загивате — предстои ви път; ако друг загива — ще имате полезно за вас запознанство.

ЗАГОВОР
Ако сънувате, че организирате заговор — ще ви пречат, за да се издигнете; ако го разкриете — ще получите изгодно предложение; ако го наблюдавате — случайно ще се забъркате в лоша история; ако заговаряте с жена — внимавайте да не се скарате с някого; ако е с мъж — внимавайте да не ви предадат.

ЗАГРАЖДАНЕ
Ако сънувате, че заграждате нещо — предстои ви опасност; ако друг загражда — предстои ви голямо препятствие.

ЗАГУБЕН
Ако сънувате, че сте загубен — ще направите услуга на някого и това ще ви достави удоволствие; ако е друг — ще ви разтревожат парични затруднения; ако търсите нещо загубено — ще огорчите любим човек; ако го намерите — радост.

ЗАДАЧА
Ако сънувате, че решавате задачи — нескромно приключение; ако друг ги решава — имате лош приятел.

ЗАДУШАВАНЕ
Ако сънувате, че се задушавате — това е предзнаменование за някакво заболяване, нужно е да лекувате бронхите си; ако виждате задушен човек — скоро ще оздравее ваш роднина, понякога този сън предвещава и парична печалба.

ЗАДЪРЖАНЕ
Ако сънувате задържан — вж. АРЕСТ.

ЗАДЪХВАНЕ
Ако сънувате, че се задъхвате — ще успеете да преодолеете сегашните си затруднения; ако е друг — неприятностите ви ще продължат дълго време.

ЗАЕК
Ако сънувате заек — загуба; ако бяга — печалба; ако е ваш — болест; ако го храните — женитба; ако го ядете — ще имате таен разговор с жена; ако го носите — уплаха; ако го убивате — нещастие; ако му говорите — очаква ви далечен път; ако го готвите — ще ви поканят на годеж; ако е див заек — ще спечелите от лотарията; ако е в леговището си — успех; ако тича — заплашва ви някаква опасност; ако успеете да го догоните — ще успеете след известни затруднения; ако са много — купете си билет от лотарията; ако стреляте по тях — предстои ви успех; ако ядете див заек — предстои ви да се отблагодарите за нещо; ако си играете с него — ще ви измамят.

ЗАЕКВАНЕ
Ако сънувате, че заеквате — ще се оправдаете за вината си; ако друг заеква — радост.

ЗАЕМ
Ако сънувате заем — бъдете предпазливи; ако някой ви поиска заем — той ще ви се отплати с неблагодарност; ако го давате на някого — ще откриете ваш враг; ако го вземате — ще поемете голямо задължение.

ЗАЙЧАР
Ако сънувате или говорите със зайчар — отдих, покой и богатство; ако сте вие — ще получите неочакван подарък.

ЗАКАЛЯВАНЕ
Ако сънувате, че закалявате организма си — предвещава измама; ако е друг — успех в науката и изкуството; ако закалявате метал — вълнения в работата ви.

ЗАКАЧАЛКА
Ако сънувате закачалка — ще завиждате за любовния успех на ваш познат; ако закачате нещо на нея — бъдете внимателни, може да се разорите.

ЗАКЛИНАНИЕ
Ако сънувате или слушате заклинание — готви се заговор срещу вас; ако вие го произнасяте — след нещастие очаквайте подобрение.

ЗАКЛЮЧВАНЕ
Ако сънувате, че заключвате врата — неприятности; ако е договор, документи — радостна перспектива; ако се заключвате с ключ — една чужда тайна ще узнаете; ако с друг се заключвате — публично ще се изложите; ако вас ви заключат — препятствие в живота ви дебне.

ЗАКОН
Ако сънувате закон — ще ви обвинят в лъжа; ако го чувате или четете — ще поемете правилно вашата задача.

ЗАКОПАВАНЕ
Ако сънувате, че закопавате нещо — ще получите надежда в новата си работа; ако вас ви закопават — благосъстояние и спокойствие.

ЗАКОПЧАВАНЕ
Ако сънувате, че закопчавате дрехи — поели сте грешния път; ако друг ги закопчава — очаква ви успех.

ЗАКУСВАЛНЯ
Ако сънувате, че сте в закусвалня — веселие, временна радост; ако я гледате — грижи; ако е разбита — препятствие в търговията.

ЗАКУСКА
Ако сънувате, че закусвате — в същия ден ще получите добро предложение; ако е друг — напразен разговор; ако е студено блюдото — това е лош знак за вас; ако е горещо — добър знак.

ЗАКЪСНЯВАНЕ
Ако сънувате, че закъснявате за нещо — интересно преживяване; ако чакате закъснял човек — измамени мечти.

ЗАЛА
Ако сънувате луксозно мебелирана зала — ще успеете да се издигнете в обществото; ако е барова — предстои ви голяма радост; ако е празна — ще се скарате с някого, за което ще се разкаете и ще се примирите.

ЗАЛАВЯНЕ
Ако сънувате, че ви залавят — ще имате премеждия; ако е друг — победа.

ЗАЛАГАНЕ
Ако сънувате, че залагате нещо — ще се ядосвате; ако друг залага — ще имате неприятности със семеен човек; ако залагате нещо чуждо — на път сте да се разорите.

ЗАЛЕЗ
Ако сънувате залез — очаква ви финансов крах; ако е много червен — ще живеете в нов дом.

ЗАЛИВ
Ако сънувате красив и спокоен залив — неочаквано приключение с непознат човек; ако е неспокоен — неприятности от различен характер.

ЗАЛОГ
Ако сънувате, че давате залог — ще издадете чужда тайна; ако го вземате — ще имате вълнение.

ЗАЛОЖНИК
Ако сънувате, че сте заложник — ще имате неприятности с вашето наследство; ако е друг — очаква ви разговор на четири очи.

ЗАЛП
Ако сънувате залп — радостно приключение и новини.

ЗАЛЪК
Ако сънувате залък — радост.

ЗАМЕСТВАНЕ
Ако сънувате, че замествате някого — замислете се за вашите връзки; ако замествате на работното си място — добър успех; ако вас ви заместват — ще имате неприятности с ваш познат.

ЗАМИНАВАНЕ
Ако сънувате, че заминавате някъде — това е добър знак за това, което ще предприемете; ако ваши близки заминават — щастлив брак; ако са непознати — очаквана среща.

ЗАМРЪЗВАНЕ
Ако сънувате, че замръзвате — ще получите пари; ако е друг — очаквайте добро здраве.

ЗАМЪК
Ако сънувате замък — работите ви ще тръгнат на добре; ако е голям — ще имате късмет във вашата работа; ако живеете в него — наследство или богата женитба ви предстои; ако го владеете — ще проиграете дело; ако е разрушен — неприятно политическо събитие.

ЗАНАЯТ
Ако сънувате, че учите някакъв занаят — уважение и почит; ако е друг — неприятности и болест.

ЗАНАЯТЧИЯ
Ако сънувате занаятчия или говорите с него — безполезни разходи ще имате; ако му помагате — желанието ви ще се изпълни; ако сте вие — печал.

ЗАПАД
Ако сънувате запад или го търсите на карта — смъртна опасност.

ЗАПАЛВАНЕ
Ако сънувате, че запалвате нещо — новини във вашия дом; ако запалвате огън — нещастие; ако е кандило — новости.

ЗАПАЛКА
Ако сънувате запалка — ще положите безполезен труд; ако я палите — необходим ви е стимул, за да вършите работата си.

ЗАПАСЯВАНЕ
Ако сънувате, че се запасявате — ще ви назначат на нова, но скучна работа; ако други го правят — след скръб ще дойде радост.

ЗАПЕЧАТВАНЕ
Ако сънувате, че запечатвате нещо — ще чуете интересни новини; ако друг запечатва — ще бъдете добри домакини.

ЗАПИС
Ако сънувате, че получавате паричен запис — имате много доброжелатели; ако го изпращате — ще се оплаквате; ако го получава или изпраща друг — радост и веселие.

ЗАПЛАТА
Ако сънувате, че получавате заплата — ще ви окажат нужната подкрепа; ако я раздавате — неприятности, проблеми на работното ви място; ако ви я повишат — големи грижи.

ЗАПЛЕС
Ако сънувате, че сте се заплеснали — това е знак за щастие; ако сте заедно с такъв — загуба.

ЗАПОВЕДНИК
Ако сънувате или чувате заповедник — ще имате добри деца; ако сте вие — идват добри дни за вас.

ЗАПОЙ
Ако сънувате, че вземате участие в запой — ще промените начина си на живот; ако виждате, че други се запиват — вие полагате началото на рискован бизнес.

ЗАР
Ако сънувате зар — нещастие; ако печелите с него — ще останете сам; ако губите — любовни драми.

ЗАРАЗА
Ако сънувате някаква зараза — болест, смъртна опасност; ако вие сте заразени — ще отстъпят вашата работа на друг човек; ако е друг — ще имате търговски успех.

ЗАРЕЖДАНЕ
Ако сънувате, че зареждате пушка — приятно известие; ако е пистолет — предстоят ви радостни дни; ако е автомат — ще бъдете в лошо разположение на духа; ако е гаубица — голяма грешка ще направите.

ЗАРЗАВАТ
Ако сънувате зелен зарзават — ядове с деца; ако е червен — новини; ако го ядете — ще живеете бедно.

ЗАРЗАЛИ
Ако сънувате зелени зарзали — ще ви измамят; ако са червени — сила; ако са китайски — скоро ще се сбъднат вашите надежди; ако ги берете или ядете — удовлетворени ще сте от себе си.

ЗАРИЧАНЕ
Ако сънувате, че се заричате — очакват ви големи грижи, защото сте приели ангажимент; ако друг се зарича — ще станете случаен свидетел на неприятно събитие.

ЗАРОДИШ
Ако сънувате зародиш — това е знак за бездетност.

ЗАРЯ
Ако сънувате заря — предстои ви ненадейно пътуване.

ЗАРЯД
Ако сънувате заряд — вж. ГРАНАТ.

ЗАСАДА
Ако сънувате, че сте в засада — ще бъдете обвинени безпричинно; ако я разкриете — благополучен изход от лоша работа; ако сте в нея — скоро ще оздравеете.

ЗАСЕДАНИЕ
Ако сънувате заседание — излишни грижи; ако го прекъсвате — предстои ви скучна и шаблонна работа.

ЗАСЕЛВАНЕ
Ако сънувате, че се заселвате — очакват ви нови емоции; ако наблюдавате заселване — ще си намерите покровител.

ЗАСЛОН
Ако сънувате, че сте под заслон — препятствие; ако го задминавате — бъдете внимателни; ако го разрушавате — упадък в работата ви.

ЗАСЛУГА
Ако сънувате, че имате заслуги — ще се срещнете със стари ваши приятели; ако е на друг — очаква ви веселие.

ЗАСМЯН
Ако сънувате, че сте засмени — успех във вашето начинание; ако е друг — няма да получите нужното за вашия труд.

ЗАСПАЛ
Ако сънувате, че сте заспали — ще научите истина; ако е друг — загуба на вашата работа поради небрежност.

ЗАСТАВА
Ако сънувате или преминавате застава — ще имате чест.

ЗАСТРАХОВКА
Ако сънувате, че сте застраховани — бъдете внимателни като влагате парите си, може би сделките ви не са изгодни; ако друг е застрахован — този сън понякога е предупреждение и ако не сте застраховани, застраховайте се.

ЗАТВОР
Ако сънувате затвор — ще имате неприятности с ваш познат; ако сте в него — ще имате късмет в живота; ако бягате от него — скоро ще имате проблеми и това ще ви натъжи за известно време; ако друг бяга от него — ще имате сигурна работа.

ЗАТВОРНИК
Ако сънувате затворник — трябва да се отървете от недостойните за вас приятели; ако е друг и говорите с него — ще ви оправдаят в съда; ако сте вие — грижи.

ЗАТЛЪСТЯВАНЕ
Ако сънувате, че сте затлъстели — показва, че ще постигнете голям успех в бизнеса; ако е друг — ще имате успех в търговските си сделки.

ЗАТОЧЕНИЕ
Ако сънувате, че ви заточават — ще имате успех въпреки трудностите, които ще срещате; ако е друг — притеснение, което ще преодолеете.

ЗАТЪМНЕНИЕ
Ако сънувате затъмнение — това не е много добър сън, ако обичате някого, не хитрувайте с него, но изисквайте и той да не хитрува; ако е слънчево — вашият покровител ще се откаже от вас заради острия ви език; ако е на лунно — злочестие и опасност; ако е на звездите — мъка по старото време.

ЗАТЪПЯВАНЕ
Ако сънувате, че затъпявате някакъв предмет — случаен успех; ако вие сте затъпели — заемете се с ръчен труд.

ЗАТЯГАНЕ
Ако сънувате, че се затягате — ще станете предмет на разговори; ако друг се затяга — ще ви изневерят.

ЗАХАР
Ако сънувате захар — бъдете предпазливи, някой ще каже лоши думи за вас или ще разкрият дълго пазена от вас тайна; ако я ядете — ще получите любовно писмо; ако друг я яде — имате лоши приятели; ако готвите с нея — благополучие.

ЗАХАРНА ФАБРИКА
Ако сънувате захарна фабрика — любов и щастие; ако е ваша фабриката — ще имате съмнителни приятели; ако работите в нея — скоро във вашето семейство ще се роди дете.

ЗАХАРНИЦА
Ако сънувате захарница — това е голямо щастие; ако е празна — нещастие; ако е разбита — още по-голямо нещастие.

ЗАЧЕВАНЕ
Ако сънувате, че зачевате — ще ви се удаде случай да проявите вашата скромност; ако друг зачева — предстоят ви интересни сексуални нощи.

ЗАЩИПВАТЕ
Ако сънувате, че защипвате нещо — ще съжалявате за постъпката, която сте извършили; ако защипвате дрехи — големи грижи.

ЗАЩИТАВАТЕ
Ако сънувате, че защитавате някого — ще получите облага; ако вас ви защитават — ще опознаете още едно черно петно от човешкия живот.

ЗАЩО
Ако сънувате, че задавате въпроса „защо“ — очаква ви дълъг живот; ако на вас ви го задават — скорошна печалба.

ЗВАНИЕ
Ако сънувате, че получавате някакво звание — ще се радвате на хорското уважение; ако друг е със звание — разочарование в любовта.

ЗВЕЗДИ
Ако сънувате звезди — ако са блестящи и светли, символизират надеждата за щастливи събития, за голямо интелектуално или артистично творчество; ако е само една блестяща звезда — очакваният триумф е още по-голям; ако е падаща — има точно обратното значение; ако са на утринно небе — предстои ви вярна любов; ако са тъмни — скръб; ако падат от небето — ще ви се случи събитие, което ще промени целия ви живот.

ЗВЕЗДОБРОЕЦ
Ако сънувате звездоброец или говорите с него — ще намерите правилния изход от ситуацията, в която сте попаднали; ако сте вие — печалба.

ЗВЕРИЛНИЦА
Ако сънувате зверилница — семейни проблеми; ако сте вътре в нея — пазете се от опасност.

ЗВЕРОВЕ
Ако сънувате зверове — предстои ви среща с приятели; ако са черни — ще имате неприятности от вашите врагове; ако са бели — ще прекарате чудесно деня.

ЗВЕРЧЕ
Ако сънувате само едно зверче — ще се разделите с любимата си особа; ако са мили и нежни — парична печалба; ако са неприятни и черни — лоши новини.

ЗВУК
Ако сънувате, че чувате приятен, красив и слаб звук — очаквайте вест; ако е неприятен, силен — ще отпътувате.

ЗВУКОЗАПИС
Ако сънувате или правите звукозапис — вашите лични интереси са застрашени, бъдете внимателни с клиентите си.

ЗВЪН
Ако сънувате, че чувате звън — това предвещава, че скоро на някои от обкръжаващите ви хора ще им се роди дете; ако е звън на камбана — ще научите приятна новина.

ЗВЪНЕЦ
Ако сънувате звънец — ще научите новини, свързани с вашия бизнес; ако звукът е неясен от него — новина, свързана с болест; ако вие звъните с него — приказките ви ще ви донесат неприятности.

ЗВЪНИТЕ
Ако сънувате, че звъните — смъртен случай; ако на вас ви звънят — ще избегнете неприятности.

ЗВЯР
Ако сънувате див звяр — ще се срещнете с ваш враг; ако е свиреп — ще обезвредите вашите врагове; ако е звяр — чудовище — очаква ви изненада.

ЗДАНИЕ
Ако сънувате здание — общо взето, това е предупреждение, трябва да обърнете внимание на тези, които се бавят да си изплатят дълговете, да ускорите получаването на парите, защото в противен случай ще ги загубите; ако е напълно построено — ще се отървете от грижи; ако не е достроено — ще прекарате няколко лоши дни; ако гори — нещастие; ако го строите — плановете ви ще се осъществят; ако е малко — вие сте скромен човек; ако е голямо, красиво и вие го притежавате — ще станете добър бизнесмен; ако е пропукано, подкопано — ще трябва да преодолеете препятствие; ако е кръгло — ще се върнете при първата си любов.

ЗДРАВЕ
Ако сънувате, че сте здрави — имате проблеми с вашето здраве; ако друг е здрав — ще имате семеен празник.

ЗДРАВЕЦ
Ако сънувате здравец — това е признак на щастие и здраве; ако го берете — приятно запознанство; ако ви го подаряват — ще получите подарък; ако го хвърляте във вода — ще имате успех в обществото; ако е на китка — ще прекарате весело вашата почивка, ваканция.

ЗДРАСТИ
Ако сънувате, че казвате здрасти — новият ден ще започне с приятна новина за вас; ако на вас ви го казват — успех в бизнеса.

ЗДРАЧ
Ако сънувате, че се здрачава — ще получите неблагодарност от ваш приятел.

ЗЕБЛО
Ако сънувате зебло — ще положите безполезен труд; ако е разкъсано — загуба в дома ви.

ЗЕБРА
Ако сънувате зебра — не сте верни в любовта; ако е на райета и са къси — не сте верни нито на приятелите си, нито на любимия ви човек; ако е тя е впрегната в каруца — хората, с които общувате, са двулични; ако тя е болна от бяс — някой ще ви завърти главата.

ЗЕЛЕ
Ако сънувате зеле — бедност; ако е кисело — клюка; ако го варите — скука; ако го изваждате от някакъв съд — сплетни; ако го режете — любов.

ЗЕЛЕН
Ако сънувате зелен цвят — в каквито и да е ситуации, ще се сбъднат най-съкровените ви мечти.

ЗЕЛЕН ФАСУЛ
Ако сънувате зелен фасул — начина ви на действие ще ви навлече упреци или подигравки от страна на хората, с които работите.

ЗЕЛЕНИ
Ако сънувате, че ядете зелени плодове — предстои ви веселие; ако е зелена трева — ще спечелите в бизнеса.

ЗЕЛЕНЧУК
Ако сънувате, че берете зеленчуци — ще се провалят надеждите ви; ако ги носите — превъзходен сън, особено ако около плодовете има репичка; лукът и морковите предвещават красиви обещания, на които не трябва да вярвате напълно. За да успеете, трябва да помогнете на съдбата, но да сънувате зеленчуци е обещание за добра съдба; ако ги ядете — препятствия и скърби.

ЗЕМЕВЛАДЕЛЕЦ
Ако сънувате земевладелец или говорите с него — ще живеете честен и спокоен живот; ако сте вие — начало на благороден, но не винаги благодарен труд.

ЗЕМЕДЕЛСКИ ТРУЖЕНИК
Ако сте работници в селското стопанство — очаква ви безоблачно щастие; ако друг работи в селското стопанство — ще получите добри новини или учтива покана от човек, който живее на село.

ЗЕМЕМЕР
Ако сънувате земемер или говорите с него — скоро ще си вземете домашно животно; ако сте вие — ще ви повишат в службата.

ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ
Ако сънувате земетресение — психическа та основа, върху която сме се изградили със своите житейски принципи, се пропуква, че светът около нас е нестабилен. Такъв сън се появява често в навечерието на големи морални кризи или преди вземането на жизненоважни за вас решения; ако го усетите — ще научите добра вест; ако по време на земетресението се разрушават стени, врати, покриви — очакват ви големи загуби; ако президент сънува този сън — предвещава големи нещастия; ако потъва град — предвещава глад; ако е непознат град — ще унищожите вашите врагове; ако падате по време на земетресение на земята — ще се откажете от вашите начинания и ще загубите достойнството си.

ЗЕМЯ
Ако сънувате земя — образите на земята, скала, плаж, поле, ледник са символи на мирно съществуване, на трайни успехи. Земята е свързана с идеите за сигурност и постоянство; ако е плодородна и покрита с дървета, растения, плодове — ще живеете в благополучие, богати и материално обезпечени; ако земята е неплодородна — означава точно обратното; ако я купувате — сънят ви е лошо предзнаменование, бедност или болест; ако я копаете — служба в по-голям град; ако я ровите с ръце — радост и освобождение от големи грижи; ако я орете — печалба в семейството ви; ако е черна — скръб, меланхолия; ако я целувате — унижение; ако е хубава — ще си намерите добър партньор; ако е много просторна — радост й богатство, отговаряща на големината на земята; ако на нея има извори, поля — ще имате добри деца; ако е засята с жито — печалба, която ще придобиете благодарение на вашата скромност; ако е засята с боб или леща — неприятности; ако е с просо — лесно ще спечелите богатство; ако умен човек сънува подобни сънища — ще признаят вашия труд.

ЗЕНИЦА
Ако сънувате зеница — ще ви прелъстят; ако е болна — временна меланхолия; ако е много черна — духовното ви равновесие е нарушено.

ЗЕСТРА
Ако сънувате, че получавате зестра — няма да забогатеете; ако вие я давате — предстои ви бурна нощ.

ЗЕТ
Ако сънувате зет си — семейни неприятности; ако вие сте зет — грижи.

ЗЕФИР
Ако сънувате тих ветрец — ще се наслаждавате на кратко пътешествие.

ЗЕХТИН
Ако сънувате зехтин — печалба; ако го пиете или давате на друг да го пие — ще ви наклеветят.

ЗИГ-ЗАГ
Ако сънувате зиг-заг — ще изпаднете в затруднение поради непостоянството, което проявявате в любовта, поради лошото ви държание; ако ходите на зиг-заг — плановете ви са лоши, ще ви накарат да пренебрегнете тези, които обичате. Оставете ги, защото ще съжалявате.

ЗИД
Ако сънувате зид — предстоят ви нови задачи за изпълнение; ако го строите — ще избегнете неприятности.

ЗИДАР
Ако сънувате, че зидар зида — ще ви продължат трудовия договор; ако говорите с него — ще бъдете в лошо разположение на духа; ако вие сте зидар — това е знак за тежка работа.

ЗИМА
Ако сънувате зима — това е полезно предупреждение за вас; ако е много студена — вземете всички възможни мерки за здравето си, което не е в добро състояние; ако е мека — обърнете внимание на финансовото си състояние; ако има лед — този сън предвещава за земеделците — изобилие; за търговците — препятствие в търговията; за военните — несполука.

ЗЛАТАР
Ако сънувате или говорите с него — ще вземете участие в съмнителна работа; ако вие сте златар — голям успех.

ЗЛАТО
Ако сънувате, че чистите злато — ще научите неприятна новина; ако го загубите — радост; ако го намерите — ще научите тайна; ако го продавате — вие сте в очакване; ако го броите — благополучие; ако го гледате — ще се наложи да се оплачете, ако е недостъпно за вземане — ще изпаднете в немилост; ако ви го дават — семейни раздори; златна верижка — скорошна сватба; златен кръст — щастие; златни съдове — чест за вас; златен, пръстен — печалба; ако го гълтате — успех в науката и изкуството.

ЗЛЕПОСТАВЯНЕ
Ако сънувате, че ви злепоставят — очакват ви големи грижи; ако вие злепоставяте някого — ще се разреши ваш проблем.

ЗЛО
Ако сънувате, че правите зло — този сън предвещава, че ще ви направят на глупак; ако на вас ви правят зло — сами ще се излъжете.

ЗЛОБА
Ако сънувате, че изпитвате вътрешна злоба към някого — ще имате неприятности; ако друг злобее — предстои ви скандал.

ЗЛОПОЛУКА
Ако сънувате, че сте претърпели злополука — дебне ви опасност, бъдете внимателни; ако друг е в злополука — този сън е лош знак за вас.

ЗМЕЙ
Ако сънувате змей — ще изпаднете в лошо положение.

ЗМИОРКА
Ако сънувате змиорка — обикновено предвещава получаване на пари; ако я ловите — опасност; ако е жива — ще избегнете някаква хитрост; ако избяга — разочарование в любовта.

ЗМИЯ
Ако сънувате змия — появата на змия в съня ви може да бъде знак за противоречие между поведението ви и инстинкта, може да бъде също така заплаха и опасност. Но заедно с това може да бъде преценена и не като символ, а като обикновена змия, от която се страхуват всички; ако я гоните — ще имате премеждия с ваши врагове; ако се уплашите от нея — победа на злобата и вашето нещастие; ако я убиете — победа; ако я пипате — някой ще ви съблазни; ако се е увила около вас — ще изживеете голямо премеждие; ако ви гони — ще избегнете премеждие, което ще ви донесе само неприятности; ако съска — любовна авантюра; ако ви ухапе — вашите кредитори ще ви поставят в затруднено положение; ако е отровна — пазете се от клевета; ако се свива на кълбо — предстоят ви неприятности; ако са много змии и са на кълбо — приятелите ви ще ви изоставят; ако се изправят — ще победите враговете си.

ЗНАМЕ
Ако сънувате знаме — ще сключите изгоден за вас договор; ако го носите в ръка — ще имате слава, успех и награди; ако знамето е чуждестранно — този сън ви предвещава пътешествие.

ЗНАХАР
Ако сънувате или говорите с него — неочаквано ще получите голяма сума пари; ако вие сте знахар — ще изпаднете в депресия.

ЗНАЦИ
Ако сънувате някакви знаци — ще имате радост от вашите деца; ако са на небето — ще ви сполети нещастие.

ЗНАЧКА
Ако сънувате, че носите или купувате значка — пазете се от горделивостта си и от навика си да се хвалите.

ЗОБ
Ако сънувате зоб — ще се ожените по сметка поради която причина брака ви ще бъде несполучлив.

ЗОВ
Ако сънувате, че чувате някакъв зов — щастие; ако умрял ви зове — постарайте се да не отговаряте на неговия зов; ако вие зовете някого — ще ви наклеветят.

ЗОГРАФ
Ако сънувате зограф — ще се разделите с ваш приятел; ако сте вие — ще бъдете поканени на бал.

ЗОДИИ
Ако сънувате зодии — предстои ви спокоен и тих живот.

ЗОНА
Ако сънувате някаква зона — в скоро време ще се нараните, бъдете предпазливи; ако сте вътре в нея — подгответе се за път.

ЗООЛОГ или ЗООТЕХНИКА
Ако сънувате зоолог — бъдете внимателни на работното си място; ако сте вие — щастието ви е лъжливо; ако изучавате зоотехника — предстоят ви трудности в работата.

ЗОРА
Ако сънувате зора — ще прекарате весело деня.

ЗОРНИЦА
Ако сънувате зорница — ще изживеете лъжлива тревога.

ЗРЕЛИЩЕ
Ако сънувате театрално зрелище — ще загубите ваш роднина; ако вземате участие в него — болест.

ЗРИТЕЛ
Ако се сънувате като зрител — ще попаднете в смешна ситуация; ако друг е зрител — ще получите неочакван подарък.

ЗУБЪР
Ако сънувате зубър (див бик) — ще срещнете човек, който ще ви порази със своята наглост и дързост.

ЗУРЛА
Ако сънувате, че имате зурла — ще направите добра сделка; ако гледате чужда зурла — ще пропилеете нужни за вас пари.

ЗЪБИ
Ако сънувате зъби — това не е много добър сън; ако ви го вадят — лоши новини; ако на друг му го вадят — имате лоши приятели; ако ви падат — ще загубите роднина или приятел; ако са здрави и хубави — състоянието ви ще се увеличи; ако са пломбирани — неприятност, която ще се обърне във ваша полза; ако са изкуствени — ще имате проблеми с ваш роднина; ако ги чистите — ще направите добро на ваш приятел; ако са развалени — трудно ще си намерите партньор в любовта; ако зъбите са на друг — ще се срещнете с любим човек; ако ви болят — след скръб ще имате радост; ако са криви — болест; ако се клатят — имате лош приятел; ако са златни — лукавство; ако ви поставят нови — здраве; ако ги лекувате — голямо щастие; ако са восъчни — смърт; ако един от всичките ви зъби е по-голям — ще получите известие от ваш роднина; ако зъбите ви пречат да говорите — разправии между роднини и влачене по съдилища за наследство.

ЗЪБНА КЛЕЧКА
Ако сънувате зъбна клечка — ще загубите апетита си; ако са много — очаква ви веселие и забава.

ЗЪБНА ЧЕТКА
Ако сънувате зъбна клечка — ще имате проблеми.

ЗЪБОБОЛ
Ако сънувате, че имате зъбобол — някой се стреми към вашето имущество; ако друг го болят зъбите — ще ви обидят ваши роднини.

ЗЪБОЛЕКАР
Ако сънувате или говорите с него — женитба за ваш приятел; ако вие сте зъболекар — ще настъпи мир и щастие за вас.

ЗЪРНО
Ако сънувате зърно — признак на богатство, на щастие, ако умеете да се задоволите с него; ако го разпръсквате — семеен скандал, който може да завърши с развод; ако е ръжено зърно — клюки; ако го събирате — ще получите пари.

ЗЮМБЮЛ
Ако сънувате зюмбюл — това е признак на приятелство, ако умеете да подбирате компанията си, защото нямате голямо доверие в хората; ако го берете — ще се наложите като делови човек.